please leave your contact details

We'll be in touch!

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Blog

100.000 vastausta

100.000 vastausta

18/5/16

Me Future Dialogilla uskomme avoimeen yhteiskuntaan. Toteutamme sitä antamalla jokaiselle mahdollisuuden osallistua ja kertoa mielipiteensä tarjoamalla yhteisöille mobiilisovelluksia, jotka mahdollistavat tämän.

Visiotamme avoimuudesta on toteutettu tämän vuoden aikana jo 100 000 vastauksen verran.

Kuvittele tilanne, jossa olet kuntapäättäjän kengissä. Tehtäväsi on luoda yhdistyneelle kunnalle uusi strategia. Haluatte osallistaa kuntalaisia sen tekemiseen ja haluatte kuulla heidän mielipiteensä siihen liittyvistä asioista. Kaunis ajatus, mutta kiinnostaako kaupungin strategia oikeasti ketään muuta kuin virkamiehiä ja kunnallispoliitikkoja?

Lahden kaupunki tarjosi asukkailleen kuukauden ajan mahdollisuuden käydä kertomassa mielipiteensä kaupunkistrategiaan liittyen. 100 ihmistä tarttui tilaisuuteen. Loimme yhteistyössä kaupungin kanssa Porukka-sovelluksen, jossa lahtelaisille annetaan mahdollisuus kertoa mielipiteensä kaupunkistrategiaa koskeviin kysymyksiin. Pitkät ja monimutkaiset kysymykset pilkotaan pieniksi osiksi, joissa osassa riittää kyllä tai ei -vastaus.

Lahtelaiset ottivat Porukan omakseen ja ensimmäisen vuorokauden aikana kaupunki sai yli 4000 ja kahdessa kuukaudessa yli 75 000 vastausta. Kaupunkilaisten mielipiteet tulevat täysin uudella tavalla näkymään uudessa strategiassa.

Porukka ja Lahti ovat loistava esimerkki digitalisaation luomista mahdollisuuksista uudenlaiseen demokratiaan yhteisöissä. Yhteiskunta ja sen yhteisöt muuttuvat avoimemmiksi. Sitä vaaditaan niiltä. Ihmisillä on mielipiteitä ja sanottavaa. He osallistuvat yhteisöjensä kehittämiseen, kun heille annetaan siihen mahdollisuus.

...

Learn more
lisää blogissamme

Osallistamisen monet kasvot

Osallistaminen on kautta aikain näyttäytynyt monella eri tavalla. Eri ihmisille eri aikakausina ja eri yhteisöille aina antiikin kreikkalaisista tuhansia vuosia sitten nykyajan moderneihin kaupunkiyhteisöihin.

The Changing Face of Community Engagement

Community engagement has meant many different things, to many different people, in many different eras, from the Athenians 2,500 years ago to our own cities today.

Seinäjoen Rinki-osallistumissovellus on julkaistu!

Seinäjoki julkaisi oman osallistumissovelluksensa Ringin, elokuussa 2017.