please leave your contact details

We'll be in touch!

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Blog

Digikuntakokeilu alkaa! Onko kuntasi mukana?

Digikuntakokeilu alkaa! Onko kuntasi mukana?

11/8/16

Valtiovarainministeriön luotsaaman digikuntakokeilun ilmoittautuminen on käynnistynyt. Kunnat voivat olla siinä kahdessa roolissa: vaikuttajana tai kokeilijana. Vaikuttajat pääsevät opastamaan kokeilijakuntia, ja kertomaan jo läpiviemistään digitalisaatio projekteista. Kokeilijakunnat pääsevät ohjauksessa kehittämään kunnan digitaalisia palveluja.

"Digikuntakokeilusta kunnat saavat mukaansa työkaluja, joilla toimintatapoja voidaan uudistaa kuntalaislähtöisesti teknologian avulla. Digitalisaatio mahdollistaa kuntalaisten palvelukokemuksen ja kuntatyöntekijöiden työkyvykkyyden parantamisen samalla kun saadaan kustannussäästöjä. Kunnissa on valtava potentiaali sähköisten palveluiden ja muun digin hyödyntämisessä. Tämän potentiaalin täysimääräinen saavuttaminen edellyttää rohkeaa asennetta ja hyvää muutosjohtamista", kertoo VM:n tiedotteessa kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen.

Kuntapäättäjille tehdyn kyselyn mukaan kunnissa on erityistä kiinnostusta kokeiluihin, jotka koskevat:

  • kuntien valmistautumista uuteen, maakuntauudistuksen jälkeiseen rooliin
  • sähköistä päätöksentekoa ja johtamista
  • sähköistä asiointia kuntapalveluissa
  • kuntalaislähtöistä palveluiden kehittämistä
  • osallistumista ja vaikuttamista
  • uusia palveluinnovaatioita

Future Dialog tukee kaupunkien pyrkimystä osallistaa asukkaita ja tarjota heille digitaalisia vaikuttamiskanavia. Avullamme mm. Vantaan ja Lahden kaupunkien asukkaat ovat saaneet uuden helppokäyttöisen vuorovaikutuskanavan käyttöönsä.Tarjoamme ammattitaitomme ja kokemuksemme digikuntakokeiluun osallistuville kunnilla ja tulemme mielellämme keskustelemaan kanssanne kuinka digitalisaatioprosessissa kannattaa edetä.

VM:n tiedote: Digikuntakokeilun ilmoittautuminen käynnistyy.

...

Learn more
lisää blogissamme

Osallistamisen monet kasvot

Osallistaminen on kautta aikain näyttäytynyt monella eri tavalla. Eri ihmisille eri aikakausina ja eri yhteisöille aina antiikin kreikkalaisista tuhansia vuosia sitten nykyajan moderneihin kaupunkiyhteisöihin.

The Changing Face of Community Engagement

Community engagement has meant many different things, to many different people, in many different eras, from the Athenians 2,500 years ago to our own cities today.

Seinäjoen Rinki-osallistumissovellus on julkaistu!

Seinäjoki julkaisi oman osallistumissovelluksensa Ringin, elokuussa 2017.