please leave your contact details

We'll be in touch!

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Blog

Kristiansand & iKRS

Kristiansand & iKRS

10/3/17

On ollut ilo havaita että ajatuksemme mobiilista osallistamisesta toimii myös Suomen rajojen ulkopuolella. Future Dialog otti ensimmäiset askelensa kohti kansainvälisiä markkinoita viime vuoden marraskuussa Barcelonassa järjestetyssä Smart City tapahtumassa. Siellä avatun keskustelun pohjalta meillä on nyt kunnia antaa Kristiansandin kaupungin avata omaa näkökulmaansa osallistamisesta.

Haastattelimme Lukas Wedemeyeriä Kristiansandista heidän uudesta iKRS-sovelluksesta. Lukas toimii kehityspäällikkönä kaupungilla ja on samalla yksi sovelluksen pääkäyttäjistä. Mihin he aikovat sovellusta käyttää ja kuinka tämä uusi osallistamisen väylä on otettu vastaan?

Mikä on iKRS ja mihin sitä käytetään?

iKRS on uusi sovellus ja vaikuttamiskanava Kristiansandin asukkaille, jonka avulla he voivat osallistua ja tulla mukaan kehittämään kaupunkiamme.

Miksi halusitte kokeilla tätä uutta kanavaa osallistamiseen ja päätöksentekoon?

Meillähän ei ole aikaisempaa kokemusta sovellusten käytössä viestinnässä. Kuitenkin, samaan aikaan nykypäivänä käytännössä kaikki omistavat älypuhelimen ja haluamme avata sen vuoksi avoimen vuorovaikutuskanavan kaupungin hallinnon ja kaupunkilaisten välille. Meille on tärkeää tavoittaa ne ryhmät Kristiansandissa, joita emme välttämättä tavoita muiden perinteisten viestintäkanavien välityksellä. Esimerkiksi raatihuoneen kokouksissa tai julkisissa kuulemisissa. Haluamme painottaa, että uusi sovellus on tukemassa muita kanavia ja se on avoin kaikille halukkaille.

Millaisia kysymyksiä ja infoa käyttäjät voivat odottaa kokeilun aikana?

Näemme sovelluksessa paljon potentiaalia ja uskon, että voimme käyttää sitä sekä strategisiin ongelmiin, että konkreettisten kysymysten esittämiseen. Kokeilujakson aikana käytämme sovellusta kerätäksemme dataa Kristiansandin uuteen strategiseen suunnitelmaan. Myöhemmin lisäämme kysymyksiä muun muassa parkkihallien vaihtoehtoisista käyttötarkoituksista ja kulttuuritapahtumista.

Onko käyttäjien vastauksilla jotain vaikutuksia tulevaisuuden Kristiansandiin?

Vastauksilla tulee olemaan suora vaikutus Kristiansandin kehittämiseen. Haluamme yhdessä muiden Kristiansandin asukkaiden kanssa löytää ja tutkia uusia kanavia ja mahdollisuuksia vaikuttamiseen.

...

Learn more
lisää blogissamme

Osallistamisen monet kasvot

Osallistaminen on kautta aikain näyttäytynyt monella eri tavalla. Eri ihmisille eri aikakausina ja eri yhteisöille aina antiikin kreikkalaisista tuhansia vuosia sitten nykyajan moderneihin kaupunkiyhteisöihin.

The Changing Face of Community Engagement

Community engagement has meant many different things, to many different people, in many different eras, from the Athenians 2,500 years ago to our own cities today.

Seinäjoen Rinki-osallistumissovellus on julkaistu!

Seinäjoki julkaisi oman osallistumissovelluksensa Ringin, elokuussa 2017.