please leave your contact details

We'll be in touch!

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Blog

Lahti voitti hopeaa kuntamarkkinoinnin SM-kisoissa!

Lahti voitti hopeaa kuntamarkkinoinnin SM-kisoissa!

26/4/17

Kolme hurraa-huutoa demokratialle!

Lahti voitti hopeaa Kouvolassa käydyissä kuntamarkkinoinnin SM-kisoissa keskiviikkona 17.5.2017. Hopeasija tuli kaupunkilaisten osallistamiseen kehitetyllä Porukka-sovelluksella. Kultaa vei tällä kertaa Pirkanmaan sairaanhoitopiiri valinnanvapauskampanjallaan.

Näihin SM-kisoihin osallistui yhteensä 38 erilaista työtä ja kaikilla osallistujilla oli erilaiset teemat.Kampanjat kohdistuivat esimerkiksi matkailuun, asumiseen, elinkeinotoimintaan ja asukkaiden viihtyvyyteen. Työt arvioitiin eri kriteerien perusteella, kuudesta eri näkökulmasta: yhteydet strategiaan, pitkäjänteisyys, yhteistyö, tuloksellisuus, keinot ja mittaaminen.  Kilpailijoiden joukossa oli muun muassa Ranuan kunta arktisella hillakylällään ja Porvoo, joka kampanjoi Porvoo-aiheisten tatuointien puolesta.

Porukka on Lahden oma mobiiliyhteisö ja vaikuttamiskanava, joka on kerännyt latauksia jo yli 3100 ja sovelluksessa annettuja yksittäisiä vastauksia on noin 210 000. Porukassa on ollut kyselyitä liittyen esimerkiksi kaupungin uuteen strategiaan, keskustan ilmeen parantamiseen, kaupungin uusiin nettisivuihin ja esimerkiksi kaupungin brändiin liittyen. Porukan käyttäjiä on aktivoitu myös esimerkiksi MM-kisojen alla ja kehotettu käyttäjiä kokeilemaan ja kommentoimaan keskustan uusia penkkejä. Erityiskiitokset Porukka sai digitaalisesta osaamisesta ja sen yhteisöllisyydestä.

Lataa Porukka tästä:

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=pro.theboard.lahti&hl=fi

App Store: https://itunes.apple.com/fi/app/porukka/id1067866838?mt=8

Microsoft: https://www.microsoft.com/fi-fi/store/p/porukka/9nblggh5fl28...

Learn more
lisää blogissamme

Osallistamisen monet kasvot

Osallistaminen on kautta aikain näyttäytynyt monella eri tavalla. Eri ihmisille eri aikakausina ja eri yhteisöille aina antiikin kreikkalaisista tuhansia vuosia sitten nykyajan moderneihin kaupunkiyhteisöihin.

The Changing Face of Community Engagement

Community engagement has meant many different things, to many different people, in many different eras, from the Athenians 2,500 years ago to our own cities today.

Seinäjoen Rinki-osallistumissovellus on julkaistu!

Seinäjoki julkaisi oman osallistumissovelluksensa Ringin, elokuussa 2017.