please leave your contact details

We'll be in touch!

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Blog

Limingan Kaiku tuo kunnan kehittämisen lähemmäs asukkaita

Limingan Kaiku tuo kunnan kehittämisen lähemmäs asukkaita

11/1/18

Limingan kunta on ottanut käyttöönsä Kaiku -nimisen osallistamissovelluksen. 

Haastattelimme Limingan kunnan hallintojohtaja Katja Vuorista ja hankeasiantuntija Laura Kelhää sovelluksen käytöstä ja suunnitelmista sen hyödyntämiseksi.

Mikä on Kaiku ja mitä sen avulla on tarkoitus tehdä ja saavuttaa?

Kaiku on Limingan kunnan uusi osallistamissovellus, jonka tarkoituksena on tuoda kunnan kehittämistä lähemmäksi asukkaita ja helpottaa osallistumista itselle tärkeisiin asioihin. Kaikun voi ladata ilmaiseksi puhelimeen tai tablettiin ja se toimii iOS-, Android- Windows-laitteissa. Sovellus on helppokäyttöinen ja kuntalainen voi osallistua haluamiinsa teemoihin hyvin helposti ja itselle sopivimpaan aikaan.  

Miksi Liminka halusi tuoda asukkailleen uuden tavan osallistua kaupungin kehittämiseen ja toimintaan?

Haluamme kuntalaiset mukaan kehittämään jo asioiden valmisteluvaiheessa ja kertomaan näkemyksensä ajankohtaisista asioista. Perinteisesti osallistuminen on kunnissa järjestetty esimerkiksi erilaisten työpajojen kautta. Perinteisten työskentelytapojen rinnalle halusimme jotain uutta. Olemme nuori kunta; keski-ikämme on 31 vuotta ja alle 19-vuotiaiden osuus väestöstä on huimat 41 %. Uskomme, että Kaiku on helppo ja mukava tapa yhä useammalle osallistua – myös nuorille.

Mitä asukkaat voivat odottaa sovellukselta, millaisia sisältöjä/kyselyitä on esimerkiksi luvassa?

Aloitimme Kaikun käytön joulukuussa 2017 ja tähän mennessä olemme ehtineet tehdä muutamia kyselyitä liittyen kunnan ajankohtaisiin asioihin. Ensimmäiset kysymykset liittyivät kirjaston ja erityisesti vuoden 2018 alussa aloittavan omatoimikirjaston toimintaan. Halusimme tietää muun muassa, että mihin aikaan kuntalaiset mieluiten käyttävät kirjaston palveluita. Vastauksia käytetään hyväksi aukioloaikojen suunnittelussa. Lisäksi olemme kysyneet muun muassa Limingan kuntakeskuksen puiston kehittämisestä, eli minkälaisia toimintoja kuntalaiset mieluusti puistossa näkisivät (esim. minigolf, istutukset, penkit jne.). Olemme myös lähettäneet muutamia tiedotteita Kaikun kautta. Alkuvuodesta 2018 tärkeimpänä tulee kuntastrategian työstäminen, eli kysymme strategian painopisteisiin liittyen kuntalaisilta asioita liittyen esim. arvoihin ja painopisteisiin – minkälainen Limingan pitäisi olla tulevaisuudessa? Tavoite on siis, että saisimme mahdollisimman monen liminkalaisen mukaan Kaikuun ja samalla kehittämään kuntaamme.

Miten sovelluksella kerätyt vastaukset vaikuttavat ja näkyvät tulevaisuudessa?

Vastaukset otetaan aidosti huomioon suunnittelussa ja lähtökohtamme on, että Kaiku on koko kunnan työkalu. Sillä tulee olemaan merkittävä rooli esimerkiksi tulevan kuntastrategian laatimisessa ja vaikkapa tulevien tapahtumien suunnittelussa. Voimme myös kätevästi kerätä asiakaspalautetta erilaisista tapahtumista sovelluksen avulla.

Lataa Kaiku!

App Store

Google Play

Microsoft Store

...

Learn more
lisää blogissamme

Osallistamisen monet kasvot

Osallistaminen on kautta aikain näyttäytynyt monella eri tavalla. Eri ihmisille eri aikakausina ja eri yhteisöille aina antiikin kreikkalaisista tuhansia vuosia sitten nykyajan moderneihin kaupunkiyhteisöihin.

The Changing Face of Community Engagement

Community engagement has meant many different things, to many different people, in many different eras, from the Athenians 2,500 years ago to our own cities today.

Seinäjoen Rinki-osallistumissovellus on julkaistu!

Seinäjoki julkaisi oman osallistumissovelluksensa Ringin, elokuussa 2017.