please leave your contact details

We'll be in touch!

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Blog

Miten kunta tavoittaisi kesäasukkaansa?

Miten kunta tavoittaisi kesäasukkaansa?

23/1/19

Mökkikauden avaukseen, vappuun, on tätä kirjoittaessa nelisen kuukautta aikaa. Jälleen monet kuntien viranhaltijat miettivät, kuinka palvella kesäkaudella kyliin, mökkeihin ja niemennotkoihin tulevia kuntien kesäasukkaita. Miten saada luoduksi kuntaa, asukkaita, yrityksiä, kesäasukkaitaja elinvoimaa tasapuolisesti hyödyttävä yhteisö, joka viestii ja kuuntelee toinen toisiaan?

Tilastokeskuksen¹ mukaan Suomessa on yli 500 000 kesämökkiä ja vapaa-ajan asuntoa joiden omistus jakautuu yli 800 000 suomalaisen kesken. Suomen ympäristökeskuksen ja Itä-Suomen yliopiston tutkimusraportin² mukaan kuntapäättäjien keskuudessa ja kuntien suunnittelutyössä  kesäasukkaiden merkitys kunnan identiteetille, tunnettavuudelle, elinvoimalle ja aluetaloudelle tunnistetaan hyvin.

Muutaman vuoden takainen tutkimusraportti kuvaa hyvin myös niitä palveluita ja osallistumisen keinoja joita mökkiläiset käyttävät ja haluavat kunnassaan. Tärkeimpinä asioina mökkiläiset pitivät ruokakauppaa, palo- ja pelastuspalveluja, terveydenhuoltoa, internetyhteyttä etätyöskentelyä varten, sekä monipuolisia liikuntapalveluja ³.

Kuntien haaste kesäasukkaiden osallistamiseksi kasvaa jatkuvasti. On kaikkien etu, että vahva tunneside kesäpaikkaan saa rinnalleen ympärivuotisen ja vaivattoman yhteydenpito- ja palautekanavan.

Tulevaisuuden kunta osallistaa, kuuntelee ja oppii kuntalaisten lisäksimyös kesäasukkaitaan. Tyytyväinen kesäasukas joka käyttää alueen palveluita on kestävää mainontaa kunnalle.

FutureDialog on kehittänyt kunnille digitaalisen osallistumisratkaisun, jolla pidät yhteyttä, kyselet kuulumisia, keräät palautetta, kehitysideoita sekä osallistat kuntalaisia ja kesäasukkaita vaivattomasti.

Luomme yhdessä asiakkaan kanssa brändätyt mobiiliapplikaatiot joita kuntalainen ja kesäasukas voivat käyttää maksutta omalla kännykällään.  Ohjelmiston kautta kunta voi kerätä palautetta itse muokattavilla kyselykorteilla, tiedottaa kohdennetusti esimerkiksi mökkiläisiä rakennusvalvonnan uutisista, markkinoida tulevista tapahtumista ja kunnan palveluista suoraan sidosryhmän arkeen. Käyttäjät voivat antaa palautetta kunnalle havaitessaan puutteita, kysyttävää tai kehitettävää välittömästi- ilman tarvetta löytää kunnan verkkosivujen palautekanavaa. Vastaukset, kehitysideat ja data on helposti jatkohyödynnettävissä kunnan omassa organisaatiossa palautteesta parannukseen,ideasta toteutukseen.

TeemuLaunio,
Sales/Business & Development Manager

*Kirjoittaja on kolmekymppinen kahden maakunnan ja kunnan osa-aikainen kesäasukas joka käyttää toisessa mökkikunnassaan mobiiliaplikaatiota.

 

Lähteet:
1. Suomen Tilastokeskus, rakennukset ja kesämökit 2017
2. Suomen Ympäristökeskus, Vapaa-ajan asuminen Suomessa (raporttisarja 2015, s. 44-49)

3. SuomenYmpäristökeskus, Vapaa-ajan asuminen Suomessa (s. 33-35)

...

Learn more
lisää blogissamme

Osallistamisen monet kasvot

Osallistaminen on kautta aikain näyttäytynyt monella eri tavalla. Eri ihmisille eri aikakausina ja eri yhteisöille aina antiikin kreikkalaisista tuhansia vuosia sitten nykyajan moderneihin kaupunkiyhteisöihin.

The Changing Face of Community Engagement

Community engagement has meant many different things, to many different people, in many different eras, from the Athenians 2,500 years ago to our own cities today.

Seinäjoen Rinki-osallistumissovellus on julkaistu!

Seinäjoki julkaisi oman osallistumissovelluksensa Ringin, elokuussa 2017.