please leave your contact details

We'll be in touch!

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Blog

Osallistamisen monet kasvot

Osallistamisen monet kasvot

13/2/18

Osallistaminen on kautta aikain näyttäytynyt monella eri tavalla. Eri ihmisille eri aikakausina ja eri yhteisöille aina antiikin kreikkalaisista tuhansia vuosia sitten nykyajan moderneihin kaupunkiyhteisöihin.

Kaupunkien hallinnot kautta aikojen ovat yrittäneet kiteyttää mitä osallistaminen tarkoittaa niille itselleen ja ennen kaikkea sidosryhmilleen. Nämä kiteytykset ovat usein jääneet hyvin rajallisiksi. Jossain tapauksissa osallistaminen on voinut merkitä lain pykälien täyttämistä jakamalla lyhyitä puheenvuoroja keskustelu- ja kuulemistilaisuuksissa. Tällainen ajattelu ei kuitenkaan toimi enää modernissa yhteiskunnassa. Ihmisten ajankäyttö on muuttunut radikaalisti ja toisaalta informaation tulva on massiivinen. Julkiset tilaisuudet saattavat tavoittaa lähinnä joitain aktiiveja. Valtaosa äänistä jää näin kuulematta ja aivopääoma hyödyntämättä. Syntyy helposti tilanteita, jolloin yhteisöjen kestävä kehittäminen ja yhteisöjen sidosryhmien ajattelu eivät yksinkertaisesti kohtaa.

Onneksi nykyisin on nähtävissä trendi, jonka puitteissa osallistamiselle annetaan uusi merkitys ja sidosryhmien äänet pyritään tuomaan kehitykseen mukaan kattavasti ja reaaliaikaisesti. Sosiaalinen media, uudet osallistamistavat ja toisaalta vanhojen menetelmien tehottomuus on saanut kunnat ja kaupungit testaamaan uusia malleja, joiden avulla pystytään kiihdyttämään informaation virtaa, rakentamaan jatkuvaa dialogia ja keräämään maksimaalisen määrän ajatuksia ja tietoa yhteisöistä.

Monet kaupungit ovat jo kokeilleet yhteistyötä Future Dialog:n tyyppisten Start Up yritysten kanssa. Yhteistyön tuloksena on syntynyt mobiiliyhteisöjä, joiden puitteissa yhteisöjen asukkaat voivat vaivattomasti osallistua yhteisten asioiden kehittämiseen silloin kuin heille parhaiten sopii. Ratkaisut kannustavat yhteisöjä dialogiin liittyen kaupungin vision rakentamisesta aina yksityiskohtaisempiin asioihin kuten leikkipuistojen kehittäminen tai pysäköinti kaupungissa.

Porvoo on käyttänyt Team Porvoo mobiilisovellustaan osallistamiseen ja palautteen keräämiseen asukkailtaan. Palautetta on kerätty liittyen esimerkiksi liityntäpysäköintiin, kaupungin keskustan viihtyisyyden kehittämiseen ja siihen miten paikalliset ovat ottaneet Taidetehtaan omakseen. Porvoolaiset ovat ottaneet sovelluksen innostuneesti vastaan ja sovellus on kerryttänyt jo kymmeniä tuhansia vastauksia yhteisön yhteisten asioiden kehittämiseksi.

Nykyaikaiset ratkaisut tarjoavat kunnille ja kaupungeille joustavia ja vaivattomia mahdollisuuksia määritellä osallistamisen käsite uudelleen. Ratkaisujen avulla kaupungit voivat luoda omat ratkaisunsa sidosryhmien tuomiseksi yhteisen kehittämisen keskiöön.

 

Jos haluat lukea lisää Team Porvoosta, klikkaa tänne ja jaa sovellus myös kavereillesi!

 

Seuraa meitä Facebookissa ja Twitterissä, ja lue lisää Future Dialogista 

...

Learn more
lisää blogissamme

The Changing Face of Community Engagement

Community engagement has meant many different things, to many different people, in many different eras, from the Athenians 2,500 years ago to our own cities today.

Seinäjoen Rinki-osallistumissovellus on julkaistu!

Seinäjoki julkaisi oman osallistumissovelluksensa Ringin, elokuussa 2017.

HalooKouvola on julkaistu!

Haastattelimme Kouvolan strategia- ja kehittämisjohtajaa Jyrki Harjulaa Kouvolan uudesta HalooKouvola-sovelluksesta.