please leave your contact details

We'll be in touch!

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Blog

Oulu & Meijän kaupunni

Oulu & Meijän kaupunni

14/2/17

Teimme pikahaastattelun Oulun yhteisötoiminnan päällikölle, Pasi Laukalle, heidän uudesta Meijän kaupunni-sovelluksestaan.

Mikä on Meijän kaupunni ja mitä sen avulla on tarkoitus tehdä?

“Meijän kaupunni on Oulun kaupungin mobiilisovellus, jonka avulla oululaiset voivat kehittää kaupungin yhteisiä asioita. Meijän kaupunni –sovelluksen avulla pääset antamaan mielipiteesi Oulun kaupungin palveluista. Sovelluksen avulla saat myös hyvää tietoa kaupungin asioista.”

Miksi Oulun kaupunki tuo asukkaille uuden tavan osallistua mukaan kaupungin toimintaan?

“Oulussa halutaan mukaan yhteisten asioiden kehittämistyöhön kaikki asukkaat ikäryhmät ylittäen. Meijän kaupunni –sovelluksen avulla asukas voi osallistua juuri silloin, missä ja milloin hänelle parhaiten sopii! Sovelluksen välityksellä pääsee helposti osallistumaan vain lataamalla sovelluksen älypuhelimeensa. Se on yksi tapa osallistua ja olla mukana kehittämässä tulevaisuuden Oulua!”

Mitä kysymyksiä ja informaatiota asukkaat voivat odottaa sovelluksen kautta alkuvaiheessa?

“Tulossa on useita mielenkiintoisia kyselyjä, joihin on helppo osallistua ja joilla asukkaat pääsevät vaikuttamaan oman alueensa kehittämiseen. Sovelluksen kautta voit myös liittyä mukaan alueellisen toiminnan sähköpostilistalle, jonka välityksellä saa kutsuja ja tietoa vaikuttamismahdollisuuksista sekä tiedotteita mm. alueellisista, asukkaiden järjestämistä tapahtumista.”

Onko vastauksilla jotain vaikutusta Oulun tulevaisuuteen?

“Kaikki vastaukset huomioidaan kehittämistyössä. Kyselyiden koontia esitellään Oulun kaupungin nettisivuilla ja se huomioidaan kaupungin valmistelussa ja päätöksenteossa.”

...

Learn more
lisää blogissamme

Osallistamisen monet kasvot

Osallistaminen on kautta aikain näyttäytynyt monella eri tavalla. Eri ihmisille eri aikakausina ja eri yhteisöille aina antiikin kreikkalaisista tuhansia vuosia sitten nykyajan moderneihin kaupunkiyhteisöihin.

The Changing Face of Community Engagement

Community engagement has meant many different things, to many different people, in many different eras, from the Athenians 2,500 years ago to our own cities today.

Seinäjoen Rinki-osallistumissovellus on julkaistu!

Seinäjoki julkaisi oman osallistumissovelluksensa Ringin, elokuussa 2017.