please leave your contact details

We'll be in touch!

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Blog

Seinäjoen Rinki –deltagarappen har lanserats!

Seinäjoen Rinki –deltagarappen har lanserats!

8/8/17

Seinäjoki släppte sin egen deltagarapplikation Rinki, i augusti 2017. Vi intervjuade stadens tf kommunikationschef Krista Rintala angående Seinäjokis ugnfärska deltagarapplikation, Rinki. Målet med Rinki är att skapa en dialog mellan invånarna och staden, samt att inspirera invånarna till att påverka beslutsfattandet i Seinäjoki stad och skapa en gemensam anda.

Vad är Rinki och vad är meningen med den?

Rinki är en mobilapplikation som både lyssnar och inspirerar till deltagande. Vi vill att Rinki-användarna tar ställning, ger feedback och förmedlar idéer. Mobilappens namngivningstävling gav redan oss indikationer om intresset, eftersom vi fick hundratals förslag, varav Rinki valdes till vinnare. Rinki är som namn ganska träffande, och beskriver Seinäjoki väl: i alla tider har man ”hängt” i centrum, eller på lokalt språk varit ”ringillä.”

Varför vill Seinäjoki erbjuda sina invånare ett nytt sätt att delta i stadens aktiviteter?

Vi hoppas att en den nya kanalen för att påverka och kommunicera inspirerar nya grupper av invånare med för att tackla gemensamma ärenden. Särskilt strävar vi efter att engagera unga och unga vuxna som kan vara ovilliga att ge respons via andra kanaler. Naturligtvis vill vi uppdatera sättet på vilket vi kommunicerar. Saker och ting behöver inte alltid vara så allvarliga och formella.

Vad kan invånarna förvänta sig av appen?

Vi börjar lättsamt med lite uppvärmning och med att bekanta oss med varandra. Heta debatt- och samtalsämnen dyker säkert upp under höstens lopp. Dessa samtalsämnen inkluderar till exempel Ideaparks etablering i Seinäjoki vs utvecklingen av centrum och stationsområdet samt vägnätet. Åsikterna går också i sär angående framtiden av Lakeuden puisto – parkområdet, det nya centrala torgets funktioner och självfallet stadens nya strategi, som vi önskar invånarna kommenterar. Vi behöver också feedback gällande webbside-reformen och webbinnehållet.

Krista Rintala

tf kommunikationschef

...

Learn more
lisää blogissamme

Osallistamisen monet kasvot

Osallistaminen on kautta aikain näyttäytynyt monella eri tavalla. Eri ihmisille eri aikakausina ja eri yhteisöille aina antiikin kreikkalaisista tuhansia vuosia sitten nykyajan moderneihin kaupunkiyhteisöihin.

The Changing Face of Community Engagement

Community engagement has meant many different things, to many different people, in many different eras, from the Athenians 2,500 years ago to our own cities today.

Seinäjoen Rinki-osallistumissovellus on julkaistu!

Seinäjoki julkaisi oman osallistumissovelluksensa Ringin, elokuussa 2017.