please leave your contact details

We'll be in touch!

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Blog

Seinäjoen Rinki-osallistumissovellus on julkaistu!

Seinäjoen Rinki-osallistumissovellus on julkaistu!

8/8/17

Seinäjoen Rinki-osallistumissovellus on julkaistu!

 

Seinäjoki julkaisi oman osallistumissovelluksensa Ringin, elokuussa 2017. Haastattelimme kaupungin vs. viestintäpäällikköä Krista Rintalaa Seinäjoen uunituoreesta osallistumissovelluksesta, Ringistä. Ringin tavoitteena on synnyttää vuoropuhelua asukkaiden ja kaupungin välille sekä innostaa asukkaita vaikuttamaan Seinäjoen kaupungin päätöksentekoon ja luoda yhteishenkeä.

Mikä on Rinki ja mitä sen avulla on tarkoitus tehdä?

Rinki on seinäjokelaisten oma mobiilisovellus, joka kuulee ja osallistaa.  Haluamme, että rinkiläiset ottavat kantaa, antavat palautetta ja heittelevät ideoita. Mobiilisovelluksen nimikilpailu antoi jo viitteitä kiinnostuksesta, sillä saimme satoja ehdotuksia, joista voittajaksi valikoitui Rinki. Rinki on nimenä naseva, ja se kuvaa hyvin Seinäjokea: keskustassa on nimittäin iät ajat hengailtu, eli oltu seinäjokelaisittain ”ringillä”.

Miksi Seinäjoki tuo asukkaille uuden tavan osallistua mukaan kaupungin toimintaan?

Toivomme, että  uusi vaikuttamis- ja viestintäkanava innostaa yhteisten asioiden äärelle uusia asukasryhmiä. Erityisesti tavoittelemme nuoria ja nuoria aikuisia, jotka ehkä vierastavat muita tapoja antaa palautetta. Totta kai haluamme raikastaa viestinnän tapaa. Ei asioiden aina tarvitse olla niin vakavia ja virallisia.

Mitä asukkaat voivat odottaa sovellukselta?

Aloittelemme kevyehkösti ikään kuin lämmitellen ja tuttavuutta tehden. Kuumia perunoita ja puheenaiheita nousee syksyn aikana varmasti. Tällaisia ovat esimerkiksi Ideaparkin mahdollinen tulo Seinäjoelle vs. keskustan ja asemanseudun kehittäminen ja tielinjaukset. Mielipiteitä jakaa myös asukkaille tärkeän Lakeuden puiston tulevaisuus, uuden Keskustorin toiminnot ja tietenkin kaupungin strategia, johon haluamme kommentteja asukkailta. Tarvitsemme mielipiteitä myös tulevaan verkkosivu-uudistukseen ja verkkosisältöihin.

Krista Rintala

vs.viestintäpäälikkö

Seinäjoen kaupunki

Rinki ladattavissa:

Google Play

App Store

...

Learn more
lisää blogissamme

Osallistamisen monet kasvot

Osallistaminen on kautta aikain näyttäytynyt monella eri tavalla. Eri ihmisille eri aikakausina ja eri yhteisöille aina antiikin kreikkalaisista tuhansia vuosia sitten nykyajan moderneihin kaupunkiyhteisöihin.

The Changing Face of Community Engagement

Community engagement has meant many different things, to many different people, in many different eras, from the Athenians 2,500 years ago to our own cities today.

HalooKouvola on julkaistu!

Haastattelimme Kouvolan strategia- ja kehittämisjohtajaa Jyrki Harjulaa Kouvolan uudesta HalooKouvola-sovelluksesta.