please leave your contact details

We'll be in touch!

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Blog

Silmät kosteana

Silmät kosteana

18/6/16

Tapasin eilen Tampere3-projektin porukan. Projekti liittyy Tampereen yliopiston, teknillisen yliopiston ja ammattikorkeakoulun yhdistymiseen, ja sitä voi seurata esimerkiksi täällä.  

Miksi tapasimme? Koska heillä on haaste: Yhdistymiseen liittyvä suuri muutos pelottaa. Yksi suurimmista pelon ja ärtymyksen aiheista on opiskelijoiden kokemus siitä, ettei heitä kuulla tarpeeksi.

”Yliopiston johto katsoo, että homman läpiviemiseksi on ihan kriittisen tärkeää saada henkilöstö ja opiskelijat sitoutettua projektiin mukaan.

No, keskustelutilaisuudessa ei myönnetä puheenvuoroa opiskelijoille, ”koska henkilöstön tilaisuus”. Hallinnon työntekijä kysyy opiskelijoiden puolesta, että koska järjestetään vastaava tilaisuus opiskelijoille. Puhetta johtava hallintojohtaja ei vastaa kysymykseen vaan toteaa lakonisesti: ”Jos ei muita kysymyksiä tule niin päätän tämän keskustelun.

Miten sitouttaminen meni noin niin kuin omasta mielestä?”

Veera Kaleva, 19.5.2016

Ymmärrän sen tuskan, kun tuntuu, että on hirveästi annettavaa, mutta kukaan ei kuule.

Oli ilo huomata, kuinka älykkäitä ihmisiä on viemässä suomalaisen korkeakoulutuksen kehitystä eteenpäin ja kuinka heillä on aito halu osallistaa sidosryhmät mukaan toimintaan. On mahtavaa, että me Future Dialogilla pystymme tarjoamaan apua siihen, että ihmiset saavat äänensä kuuluviin.

Niille, joille emme ole tuttuja: Olemme lahtelainen startup, joka muuttaa yhteisön passiivisia jäseniä aktiivisiksi osallistujiksi älypuhelinsovelluksen avulla. Esimerkiksi Lahdessa Porukka-sovelluksemme avulla kaupungin asukkaat ovat osallistuneet tähän mennessä yli 135 000 vastauksella päätöksentekoon.

Tuntuu mahtavalta pystyä antamaan ääni äänettömälle.

Arkemme startup-yrityksessä on kaukana glamourista, valtavista sijoituksista ja helposta rikastumisesta. Työ on raatamista, tuskaa, jopa hetkittäistä epäuskoa. Tukalat hetket menevät ohi, kun muistan mielessäni sen, mitä tässä ollaan tekemässä.

Mulla on vahva visio, että olemme tekemässä muutosta. Sellaista, joka muuttaa ihmisten elämää paremmaksi. On makeaa, että olemme muuttamassa lahtelaista kunnallisdemokratiaa. On vielä makeampaa, että olemme Ukrainassa, sisällissodan repimässä maassa, tekemässä samaa. Ne ovat oikeita muutoksia parempaan.

Mulla on tänäänkin ollut silmät kosteana. Ei siksi, että mua sattuisi tai pelottaisi, vaan siksi, että mä saan tehdä jotain näin makeaa.

...

Learn more
lisää blogissamme

Osallistamisen monet kasvot

Osallistaminen on kautta aikain näyttäytynyt monella eri tavalla. Eri ihmisille eri aikakausina ja eri yhteisöille aina antiikin kreikkalaisista tuhansia vuosia sitten nykyajan moderneihin kaupunkiyhteisöihin.

The Changing Face of Community Engagement

Community engagement has meant many different things, to many different people, in many different eras, from the Athenians 2,500 years ago to our own cities today.

Seinäjoen Rinki-osallistumissovellus on julkaistu!

Seinäjoki julkaisi oman osallistumissovelluksensa Ringin, elokuussa 2017.