please leave your contact details

We'll be in touch!

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Blog

Smart City -kehityksen keihäänkärki

Smart City -kehityksen keihäänkärki

22/11/16

Olen moneen kertaan kyseenalaistanut julkisten palveluiden hyödyt kasvuyrityksille tai yrityksille ylipäänsä. Minulle viranomaiset ovat näyttäytyneet estäjinä, hidastajina, kieltäjinä ja byrokratiaviidakkoon eksyttäjinä. Onneksi nyt voin myöntää olleeni väärässä ja katsovani maailmaa uusin silmin.

Olimme viime viikon Smart City Expo World Congressissa Barcelonassa. SCEWC on maailman suurin smart city -tapahtuma. Se näkyi kävijämäärässä ja puitteissa: 16688 osallistujaa, 600 kaupunkia ja 591 näytteilleasettajaa!

Tekesin siiven alla Suomesta osallistui 13 yritystä ja viisi kaupunkia. Yhteistyössä Norjan Innovation Norwayn ja Tanskan Cleanin kanssa muodostimme messuille pohjoismaisen alueen. “Yksittäisinä toimijoina olemme pieniä pelureita isoilla markkinoilla, mutta yhteistyössä voimme kilpailla suurempien pelureiden kanssa”, sanoi eräs messukävijä.

Messut olivat opettavaiset: Opin, että Pohjoismaat ovat maailman 11. suurin talousalue BKT:lla mitattuna. Me olemme smart city -kaupunkien keihäänkärki. Suomalaiset kaupungit voivat olla ylpeitä siitä tasosta, jolla he vievät smart city -kenttää eteenpäin. Messuilla esimerkiksi Tampere esitteli omaa kuuden kohdan smart ecosystem -strategiaansa, joka auttaa tulevina vuosina aluetta kasvamaan ja kehittymään yhä houkuttelevammaksi paikaksi elää ja yrittää.

Opin myös meistä, Future Dialogista. Me olemme Euroopan kärjessä, mitä tulee digitaaliseen osallistamiseen. Kävimme mielenkiintoisia keskusteluja norjalaisten, tanskalaisten ja hollantilaisten kaupunkien kanssa palveluistamme, ja olen aivan varma, että ensi vuonna laajennamme palveluamme näihin maihin.

Asiakkaamme voivat olla ylpeitä siitä, mitä ovat tekemässä. On hienoa, että Suomi on kärjessä, kun kehitetään uudenlaista tapaa osallistaa asukkaita!

Meillä suomalaisilla on syytä olla ylpeitä julkishallinnostamme. Kyllä, se on kaukana täydellisestä, mutta sieltä löytyy suurta halua muuttua, kehittyä ja viedä asioita eteenpäin. Muutos on hidasta, välillä tuskaisan hidasta. On kuitenkin paljon, mistä olla ylpeä, kuten Helsingin Älykäs Kalasatama -hanke, Tampereen smart ecosystem -malli ja Lahden Porukka - vain muutamia mainitakseni.

Suomen älykaupunkikehitys on maailman mittakaavassa edistyksellistä, ja se tapahtuu hyvässä yhteistyössä julkisten ja yksityisten toimijoiden välillä. Oma toiveeni on, että me pienet smart city -toimijat löytäisimme toisemme ja lähtisimme yhdessä rakentamaan kasvua kansainvälisillä markkinoilla.

Yhdessä on parempi kuin yksin.

...

Learn more
lisää blogissamme

Osallistamisen monet kasvot

Osallistaminen on kautta aikain näyttäytynyt monella eri tavalla. Eri ihmisille eri aikakausina ja eri yhteisöille aina antiikin kreikkalaisista tuhansia vuosia sitten nykyajan moderneihin kaupunkiyhteisöihin.

The Changing Face of Community Engagement

Community engagement has meant many different things, to many different people, in many different eras, from the Athenians 2,500 years ago to our own cities today.

Seinäjoen Rinki-osallistumissovellus on julkaistu!

Seinäjoki julkaisi oman osallistumissovelluksensa Ringin, elokuussa 2017.