please leave your contact details

We'll be in touch!

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Blog

Vuosi HollolaNytin kanssa!

Vuosi HollolaNytin kanssa!

3/10/17

Haastattelimme Hollolan kunnan tiedottajaa Pilvi Kallio-Meriläistä kunnan HollolaNyt-sovellukseen liittyen. HollolaNyt on ollut kunnalla käytössä nyt noin vuoden ajan ja latauksia sille on tässä ajassa ehtinyt kertymään jo yli 900. Yhteensä vastauksia on sovelluksen kautta annettu yli 12 500 ja lisää kertyy koko ajan. Halusimme kuulla, mitä vuoden aikana on sovelluksessa ja osallistamisen suhteen tapahtunut ja mitä tulevaisuudessa on odotettavissa.

Mikä kuntalaisten osallistamisessa on ollut haasteellisinta?

Kuntalaiset ovat monipuolinen joukko, hyvin heterogeeninen. Koskaan ei voi ihan tietää, mikä lyö läpi. Jos vaikka tarjoaa kevyttä osallisuutta, he saattaisivat halutakin intensiivisempää yhdessäoloa. Kuntalaisen täytyisi myös saada tieto ja palaute siitä, miten hänen osallistumisensa vaikuttaa.

Teillä on ollut HollolaNyt-niminen mobiilisovellus käytössänne nyt reilun vuoden. Mitä olette oppineet tänä aikana ja mitä voitte kertoa kuluneesta vuodesta?

Olen tutustunut palveluun aiemmin Myyrmäki-sovelluksen käyttäjänä ja koin että sinne tuli liian vähän sisältöä ja kenties sellaiselta alueelta, joka ei suoraan koskenut minua.

Nyt Hollolassa olen käyttänyt sovellusta kolme kuukautta ja tunne siitä, että sisältöä sinne pitää luoda usein, on vahvistunut. Olen myönteisesti yllättynyt, että melko pienellä kampanjoinnilla sinne on tullut käyttäjiä, eli varmaa on, että orgaaninen kasvu vahvistuu mielenkiintoisten sisältöjen myötä.

 

Millaista roolia HollolaNyt-sovellus näyttelee kunnan osallistamisessa ja näkyvätkö HollolaNyt-sovelluksessa kerätyt vastaukset käytännössä kunnan päätöksenteossa tai muissa kuntaa koskevissa asioissa?

Kyllä näkyvät. Jo kyselyä tehtäessä sitoudutaan siihen, että vastauksia tarvitaan oikeasti. Esimerkiksi nyt kysellään Tulevaisuuden kuusen (Suomi 100) istutuspaikkaa, ja tämä vaikuttaa suoraan siihen, minne kuusi laitetaan. Olemme myös saaneet hienoja slogan-ehdotuksia, ja toisaalta ehdotuksia, että ei kunnalle slogania –  tämä jälkimmäinen vahvistaa taas viestinnän ja kunnanhallituksen viestintäpolitiikkaa. Tämä on mielestäni päätöksenteon joukkoistamista.

 

Mitä mielestäsi tulee ottaa huomioon, kun harkitsee tällaisen sovelluksen käyttöönottoa?

Että on resurssia tehdä sisältöä sinne; kyselyitä ja tiedotteita. Että on aito tarve ja idea.

 

Miksi asukkaiden äänen kuuleminen päätöksenteossa on tärkeää?

Yhteiskuntarauhan vuoksi ja koska kunta on ihmistä lähin oleva päätöksenteon paikka. Vrt. maakunta, valtiovalta. Usein päätöksenteolla on suora vaikutus kuntalaisen arkeen.

 

Millaisia tulevaisuudensuunnitelmia teillä on HollolaNyt-sovelluksen varalle? Millaista sisältöä ja kyselyitä voimme esimerkiksi odottaa lähitulevaisuudessa?

 Nyt tällä viikolla olemme opettamassa ikäihmisille internetin ja digitaalisen vaikuttamisen ihmeellistä maailmaa. Minun tehtäväni oli luoda HollolaNytiin sopiva kysely ikäihmisten palveluista ja lataamme heille sovelluksen ja opastamme sen käyttöön. Mikä parasta, homma ei kuulemma ole pelkästään minun harteillani, vaan myös Salpakankaan koulun ysiluokkalaisten!

Näin siis saamme kaksi kärpästä, kaksi haasteellista käyttäjäryhmää, yhdellä iskulla!

 

Pilvi Kallio-Meriläinen

Tiedottaja

Hollolan kunta

 

Käy lataamassa HollolaNyt:

App Store

Google Play

Microsoft Store

 

...

Learn more
lisää blogissamme

Osallistamisen monet kasvot

Osallistaminen on kautta aikain näyttäytynyt monella eri tavalla. Eri ihmisille eri aikakausina ja eri yhteisöille aina antiikin kreikkalaisista tuhansia vuosia sitten nykyajan moderneihin kaupunkiyhteisöihin.

The Changing Face of Community Engagement

Community engagement has meant many different things, to many different people, in many different eras, from the Athenians 2,500 years ago to our own cities today.

Seinäjoen Rinki-osallistumissovellus on julkaistu!

Seinäjoki julkaisi oman osallistumissovelluksensa Ringin, elokuussa 2017.